Begravningen

Vårt mål är att varje begravning vi är med och arrangerar ska bli så varm och personlig som möjligt. Vi vill att begravningen ska leva kvar som ett ljust och vackert minne för alla som deltar.

Vi kan erbjuda tryckning av programblad vilka du måste beställa i god tid före begravningen, liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor. Ett minne som vi vet att du kommer att få glädje av.

Begravningsdagen

I god tid före begravningen finns någon från begravningsbyrån eller kyrkan på plats för att se till att kistan kommer på plats. Detsamma gäller alla dekorationer, eventuella program mm.
När gästerna anländer till begravningen ser vi eller kyrkans personal till att de blir väl omhändertagna. Det finns alltid någon på plats som kan svara på frågor och visa er till rätta.
Efter begravningen tar sig gästerna till minnesstunden om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller på överenskommen plats.
Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vi i så fall till genom att ge goda råd till bärarna innan begravningen börjar.
Vid kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt.